WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

pátek, března 30, 2007

Restart


Tak jsem si konečně udělal čas. Trendy filmařina, kdy Julius Ševčík vytavil z česko-finskýho týmu nejvizuálnější bombu český kinematografie, která ale dojíždí na naprostou absenci příběhu. Povídka Upreal Ondřeje Ládka rozhodně musí vypadat dobře na papíře, skvěle se musí číst, ale ani neuvěřitelný množství střihu, flashbacků a představ hlavní hrdinky, kdy divák netuší, co se vlastně děje/neděje, z ní nedokáže udělat filmově zpracovatelnou látku. Celý to vypadá jako jeden dlouhej reklamní spot na cool život ve víru hlavního města. Jsou to neokoukaní herci, Lenka Krobotová je nějakým zvláštním způsobem přitažlivá i v naprosto nevkusný kombinaci módních doplňků, Filip Čapka příjemně civilní. Ale vždyť oni ani nemají co hrát. Někde jsem četl o tom, že Restart stojí na stejný úrovni jako Tykwerova Lola Rennt. Ale no tak. Lola měla dobrou hudbu, herce, zpracování a obsah. Restart na poslední položku nějak zapomněl.

A nechoďte na mě s nějakým hlubším smyslem - upozornění na povrchnost současných partnerských vztahů, zrychlená doba, citová rozháranost mezi 25-35 a tak dále. Spíš zklamání.