WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

středa, července 25, 2007

Echoes


V pondělí, šest hodin ráno, jeden z největších slejváků za poslední roky, při kterém mi stačilo ujít pětadvacet kroků, abych pak musel 12 hodin čekat, až mi uschnou boty. Všechno durch, včetně batohu s notebookem, což byl trochu stres po celou cestu. Předtím osm hodin jako Slap Your Plastics s nadílkou zvuků od 70's disca (Thelma Houston!) po 00's nu rave, s remixy a bootlegy. A jedním legračním anti-fanouškem s vizáží zaměstnance undergroundový neziskovky, ale nakonec se z něj vyklubal chlápek z počítačové firmy a aktivní člen ústeckého jazzového ansáblu, což ve finále vyústilo v tichou otázku, co z toho je vlastně horší. Výsledkem byl jeden zásah (skoro)prázdnou PET lahví, vysypání části odpadkovýho koše a vyšumění do ztracena. Nejhorší ze všeho je nevyvolávat emoce, takže by se ten večer se dal hodnotit plusem ve všech ohledech.

Uprostřed léta trochu nečekaně, ale přesto přišla lehká existenciální krize. V playlistu tak kromě ideálních letních soundtracků - Simian Mobile Disco, Digitalism, Mr. Oizo, Justice, Klaxons, Shitdisco, Calvin Harris, Leftfield, Low Fidelity Allstars, Chris Liebing - figurují dobroty typu Sia, Coldplay (Parachutes), Editors, Joy Division, Helmutova stříkačka a tak podobně. Léčba filmem zabírá, pokud člověk nesáhne po geniálním kousku Snakes On Plane. (Spoiler.) Hodina čtyřicet s tím, že zhruba pět minut zabírají závěrečné titulky. V hodině dvacet osm zařve Samuel L. Jackson jednu z nejlepších replik svýho života, prostřelí okýnko a všichni hadi vylítnou ven. Uff. A přistát s dopravním proudovým letadlem dokáže každej černoch, co má (trochu) nalítáno na PS2. (Spoiler end.) Potěšilo: Gosford Park, Sexy Beast a Šeptej - tři filmy, kde se vlastně vůbec nic neděje a přece to funguje. Ze Šeptej je cejtit taková nadšenecká nálada kamarádů, co spolu natočili film. Není to skvost, ale... Jak se jmenuje tahle rubrika (+ přidej: Po letech).

Dneska dopoledne Kung Fu Hustle, skvěle natočená zábava. Z hudebního ranku recommended mě dneska předběhnul Destroyer, takže "shame on you, Martin" a Scissorhands na Bandzone. Plus kdo nemá Calvina Harrise, tímhle směrem. Jsem lehce rozčarovanej pokračováním New Order bez Hooka, vsázím na "napůl novinářkou kachnu", a oceňuju dobře zvládnutý PR klaxoního singlu It's Not Over Yet s "tajemnou" b-side vinylu.

Heslo na červenec: Hodný kluci nikdy nic nevyhrajou.
Nová přezdívka mezi kamarádkama: Billy Brown. (Ano, Mika.)
Po dlouhý době na delší dobu sám doma a zjišťuju, jak neskutečnou závislost na společnosti mám. Kdybych byl pes, jsem labrador.

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

tenhle clovek se mi vzdaluje cim dal vic.

25/7/07 01:06

 
Blogger Mr. Hide napsal...

anonymum se clovek nevzdaluje. s tema proste nema nic spolecnyho.

ad septej: je to vicemene kravina. myslim, ze hlavni nadseni tam bylo z pokusu o okopirovani anglickyho filmu o mladezi z pocatku devadesatejch let. me to ale moc nechytlo. krome soundtracku. tatiana byla ale roztomila. trochu mi pripomina jednu nasi spolecnou znamou :-)

25/7/07 10:43

 
Anonymous Anonymní napsal...

ja koukal na septej nahodou vcera asi po deseti letech. bylo mi za ty lidi tam celkem trapne :)

k te muzice nad kterou se tu nas mladej rozplyva se radeji uz vyjadrovat nebudu, stejne to cely splaskne casem. ja si ted uzivam nove album joshe rouse, i kdyz ten uz asi neni tolik in :D

26/7/07 10:52

 
Blogger tucznak napsal...

2 pp: ja se nerozplyvam, ja si ji uzivam. :)

26/7/07 12:25

 
Anonymous Anonymní napsal...

tak ti lukasi preju (ja jsem totiz ted strasne hodnej na vsechny), aby tvemu vlacku nedosla para a ty z nej pak nemusel vyskakovat tak rychle jak jsi na nej naskocil :D

27/7/07 01:01

 
Blogger tucznak napsal...

2 pp: dekuju. vsimam si, jaky se z tebe stava hodny onkel. :)

27/7/07 13:10

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu