WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

pátek, června 22, 2007

mOBSCENE


Na koncert do T-Mobile Areny mě nalákalo poslední album Eat Me, Drink Me, ale šel jsem tam především v očekávání nějaký pořádný show, protože jestli od Marilyna Mansona něco očekávám, tak je to právě tohle. Jenže bohužel. Po předkapele - v Rakousku velmi oblíbené uskupení Banana - se dlouho čekalo, přelejvalo pití z plastových lahví do plastových kelímků, s nimiž se hůř míří & hůř létají, kupovaly Deli tyčinky a pak konečně zhasli. Lidi hlavně seděli na ochozech (?), pod pódiem se mačkalo tak lehce nad tisíc.

Červený plátno, stínohra, natahovaný intro, struny, pád opony - If I Was Your Vampire. A všichni skoro spali. Ano, je to otvírák desky, k níž se tohle turné jede, ale přeci jenom je to trochu silný kafe "odpálit" takhle začátek. Bohužel už tohle byla předzvěst toho, co se bude dít dál. Manson pobíhal po chudě udělané stage s jednou, téměř neviditelnou a 100% nudnou, projekcí, svíčkami z IKEI (rozuměj svícny na elektrický proud) a mikrofonem ve tvaru kudly. Střídal strany, hodně se motal kolem kytaristy a padal na kolena. Během ostatních položek setlistu se to neměnilo, občas přibylo hození mikrofonem a následný loupavý zvuk nárazu, což určitě vždycky nejvíc potěšilo zvukaře. Na přídavek přinesli "men in black" velkou židli.

Až na pár hitovek z minulý tvorby a dvě z poslední desky (Putting Holes In Happiness, Heart-Shaped Glasses) to byl k uzoufání studenej profesionální výkon. Daleko za očekáváním, daleko od zábavy. Publikum bylo taky nemastně/neslaně popový - žádná šokující zkušenost. Mezi jednotlivýma songama bylo tak dlouho zhasnuto, že by měli vyhodit koncertního dramaturga. Manson shodil řetěz už prvním songem večera a takhle už ho nenahodil do konce. Jednoznačný zklamání. Čekal jsem víc než jenom jednu holou prdel a pár lascívních pohybů. Tohle nebyl dobrej koncert.

/Díky Honzovi Binderovi za volňásek./

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

Hehe, když jsem v dobách největšího boomu tohohle kašpárka rozhlašoval, že to je nadceňovaná sračka, chtěli mě skalní fandové málem kamenovat. A teď? Pán se nám vyčerpal, žije z podstaty a i ti nejortodoxnější už pomalu připouštějí, že to nějak není ono. Někdejší málem spaistel rocku šel do důchodu?

22/6/07 13:36

 
Anonymous Anonymní napsal...

Lukasi, ty jsi suchar!

22/6/07 14:30

 
Blogger Jan Binder napsal...

Volňásek? Mně? Prosím?

22/6/07 16:30

 
Anonymous Anonymní napsal...

wuxio -> seš strašně zabedněnej a ubohej trouba!

to tucznak -> problém je, že tě navnadilo Eat me drink me.to je vlastně oxymorón:)

22/6/07 19:39

 
Blogger tucznak napsal...

2 wuxia: neco uz jsme resili po icq. me predchozi tvorba nejak nezajimala/nezaujala & tohle me nazivo zklamalo. that's all. tak se me tou posledni vetou nemuzes takhle ptat preci... :)

2 pp: co kdybys mi radsi popral k narozeninam? :)

2 jean de villante: tobe a michalovi - dik.

2 thief & lawyer: ad wuxia: to neni, neboj.
ad manson: ano, trochu to tim oxymoronem zavani. :)

22/6/07 20:08

 
Anonymous Anonymní napsal...

to tucznak - taky jsem ti nepopřál. takže vše nej. je to skvělej věk:) a nikdy se nevrátí zpět:)

to wuxia - abych to trochu rozvedl, hrozně mě nazlobil ten naprosto zjevnej a zahořklej předsudek v tvým postu.jinak tě neznám, takže je blbý tě takhle hodnotit celkově.

22/6/07 20:19

 
Anonymous Anonymní napsal...

thief and lawyer: to je v pořádku, už jsem si o sobě přečetl ledacos. Nic to ale nemění na faktu, že Marilyn Manson považuju už od začátku za přeceněnou záležitost. Je na tom něco špatnýho? Podle mě ne.

25/6/07 10:48

 
Anonymous Anonymní napsal...

jediný co se od mansona kdy dalo poslouchat byly covery :-)

25/6/07 12:47

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu