WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

pondělí, července 30, 2007

Enter Shikari


Já teda na hardcore, emocore ani žádnej jinej core nikdy moc nebyl. Ale tady kluci z Enter Shikari to servírujou takový pěkně zabalený. Ukřičený part vyvažovaný hladivým vokálem, co by zapadnul do tolik populární aktuální interpretace emo žánru, ostrý kytary a trance syntetizátory vespod, který jako by vylezly z baru Valentino vedle Bordó. Je to tam hodně do červena, v logu mají srdíčko a záchodů je tam víc pro Gentlemen než Women. Jako kdybyste vzali partu homosexuálních nájemným vrahů a nechali si jima vystřelit mozek z hlavy. Deska, která vás nakopne víc než panák vodky nalačno. Deska, kterou si můžete pustit ve čtyři ráno a ona vám dodá pocit, že noc ještě ani nezačala.

Enter Shikari se s tím moc neserou.

Nejlepší je ale stejně produkční stránka věci - tohle není radio-friendly nahrávka ani u nejliberálnějších rozhlasových dramaturgů, přesto ale několikrát za těch necelých dvaapadesát minut ve společnosti čtyř drzounů (a tady je to označení opravdu namístě, protože, ty vole, tohle je v dnešní době, kdy odcházejí čistý kytary a vrací se to taneční ejchuchů, jako rána tyčí přes klíční kost) získá člověk pocit, že by to klidně mohlo z toho rádia hrát. Zvuk šrotování aut jako pop. Tohle je něco, co mi bere dech. Žádný zasraný lo-fi, protože chceme bejt opravdový a bez toho by to nešlo, protože samotnej křik tě dostatečně neušpiní. Ne, Enter Shikari vzali všechno, co jim současná produkce nabízí a ta atmosféra tam je stejná, ne-li vyšší, na druhý straně odproštěná od toho, že nevypadají jako kreténi, který vědí co, ale nevědí jak. Kdyby tuhle desku dělal někdo v Čechách, tak z toho (bez urážky) vyleze bigbeat, ty vole, bigbeat.

A to nemyslím ten UK, ale tu verzi, kterou když by slyšeli kluci ze Skint Records, podívali by se na sebe a řekli by: "Ty vole, to jsme si trochu nerozuměli."

Moc dobrá deska.

Enter Shikari
Enter Shikari MySpace
Enter Shikari: Mothership
Enter Shikari: Jonny Sniper
Enter Shikari: Sorry, You're Not A Winner
Enter Shikari: Anything Can Happen In The Next Half Hour

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

franci, vyser se na to a už radši nepiš.. Ty a slavík jste regulerni blazni...dej si bacha nebo pudeš brzo na riaps,,,,slyšel sem že si pro tebe už jedou.

30/7/07 15:05

 
Blogger tucznak napsal...

2 anonymous: tvuj komentar ma svou hodnotu. nicmene, zkus to jeste jednou, se spravnym jmenem a cesky. dik.

30/7/07 15:41

 
Anonymous Anonymní napsal...

http://www.network54.com/Forum/188020/thread/1188686711/last-1188816202/are+enter+shakiri+the+worst+band+in+the+world-

divny. dneska uz nikdo nic neoceni. pritom ta zabavicka tam je, ne ze ne

3/9/07 22:26

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu