WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

sobota, dubna 29, 2006

Náš zákazník, náš pán


V Mánesu je výstava věnovaná Tomáši Baťovi, resp. plakátům, co se vyráběly za jeho éry. V době, kdy tahal svoji firmu z krize, zavedl geniální baťovskou cenu (která funguje pořád, že), vymyslel strategii dobytí trhu skrz jednoduchý "baťovky" a ovládnul boty nejenom u nás. Plakáty měl promyšlený. Buď jednoduchej slogan, cena, bota a logo firmy nebo jenom logo a zbytek výtvarno s vyjádřením nálady. Byly stanovený barvy na každý roční období a special akce jako 1st May, Velikonoce, Vánoce. Celkově byl ten chlápek hodně originální a věděl, co chce. To bude fungovat vždycky. Doufám. Sladká naivita ve skoro dvaceti?

Chtěl jsem tu dát nějakej ten plakát na zkouknutí - třeba slavnou "Pěst na drahotu", ale bohužel. Nenašel jsem.

Komentáře:

Blogger Honzík napsal...

Zlatý to časy, když boty Baťa ještě vyráběli v Československu a ne v Číně, kdy bejt Čechem něco znamenalo. Dneska by Pan Baťa spíš potřeboval spoustu obálek nenápadně podaných pod stolem...

1/5/06 09:51

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu