WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

neděle, června 18, 2006

Scary Movie 4


Závěrečný díl slavné trilogie. Hláška z plakátu, co je vlastně tím nejvýstižnějším hodnocením zatím posledního filmu Davida Zuckera. Trapná, jednoduchá a ráda by byla vtipná. Na druhou stranu - zapamatoval jsem si ji. Stejnej koncept jako u všech předchozích vydání - vezmeme populární filmy, který jsou nějak strašidelný nebo dramatický nebo dobře parodovatelný, plus k nim přimícháme trochu tý naší americký popkultury, abychom zbytku světu ukázali to, co si stejně myslí. To znamená - Tom Cruise je debil, Shaq O'Neal je s Kobe Bryantem fakt na kordy, George W. Bush je dementní figurka apod. Obsadíme to známou tváří, co zaštítila zatím každej díl - Anna Faris + přidáme někoho, kdo už dlouho nezavadil o nějakou zajímavou roli (Bill Pullman), a idioty, co myslej, že našim filmem udělaj kariéru. Třeba přes kozy (zbytek). Taky tam ještě hraje Leslie Nielsen. Zamáčkněte slzu, snad všechno, co kdy natočil je lepší než Scary Movie 4.

Kruh je vděčný téma, takže z něj filmaři třískaj i tady, zasypaný taky trochou Nenávisti. Máme tu chlapíka, co vypadá hodně jako topgunskej scientolog (mimochodem, Quentin Tarantino měl s jeho rozborem pravdu - je to gay příběh s letectvem), takže nemůžeme opomenout Válku světů. Dostalo se i na Zkrocenou horu, tentokráte s afroamerickými kovboji. Sice bez pudinku, ale s voskem, vazelínou a buráky. Vynechat Saw, to by se dalo snad brát jako "parodický zločin". A ještě Vesnice, málem bych zapomněl!

Všechny předchozí díly byly stejný slepence, ale aspoň držely pohromadě! Tady se to tříští neskutečným způsobem a najednou KONEC. Chlápek říká poselství, sejme ho autobus a the end, přátelé. Rozsvítí, otevřou dveře, na shledanou. Plno předvídatelnejch vtipů, štěků, co by chtěly bejt zábavný, fekální/homosexuální/sexuální/černej humor a nahej Frank Drebin (to tvůrci nemuseli). Za dva dny už to nikomu nebudu schopnej převyprávět, ale jednu scénu si budu pamatovat dlouho. Prostě jak říkám - (trochu) jako ten plakát.

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

Není to náhodou recenze na něco, co nemá ambici býti recenzováno? Vladimír Just taky nepíše kritiky na nejnovější číslo Hot cats nebo jak se ten pulp jmenuje, prostě jenom proto, že něco si slova nezaslouží a pozor: a ani si to o ta slova neříká.

19/6/06 01:03

 
Anonymous Anonymní napsal...

Thieve a Lawyere, SEO je prostě taky důležitý... ;-)

19/6/06 20:00

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu