WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

pondělí, června 19, 2006

Ultraviolet


Čistokrevný béčko s náběhem do kategorie C - to je comicsová Ultraviolet s Millou Jovovich v hlavní roli. Každá ženská z komiksu potřebuje L'Oreál účes a pěknou postavu, to je přeci jasný. Kór když jde o hlavní hrdinku. O co tu jde? Vzdálená budoucnost, ale ne tolik. Pár desítek let, jestli všechno půjde podle plánu. Naše generace se bojí terorismu, svět kolem V. se chrání hlavně před nákazou, která jim trochu prodlouží špičáky. Hemophadi. Společnost je chce vyhladit a teď už má konečný řešení. Zbraň, co se o tu její nelidskou část postará. Jenže hemophadí odboj o tom ví, načež se ukáže, že tou zbraní není nic jinýho než obyčejnej klučina kolem deseti let. A kdo by zabil dítě? Vlastně všichni kromě V., což jí značně komplikuje vyhlídky do budoucna.

Děj je zamotanej, protože někdo pořád něco chce, a neumí si o to říct normálně, takže člověk je nucenej trpět hodinu a půl debilních dialogů. Hej, vždyť je to komix, co nějaká pořádná rubačka? Jasně, rubaček je tu docela dost, maj hezkou choreografii a vypadaj jako špatná počítačová hra. Mille mile vlajou vlasy, který měněj barvu podle prostředí, a nepřátelé se kácej nejdřív po jednom, pak po desítkách a ve finále po stovkách. Mít Ultraviolet o deset minut víc, možná by ještě o pár řádů postoupila, holka šikovná. Hej, vždyť je to komix, co nějaký pořádný triky? Jasně, triků je tady hodně, ale jestli jsou pořádný, to nechám na divákově zvrácenosti. O pár vět zpátky je slovní spojení "počítačová hra". V. jezdí na digitální motorce v digitálním městě, střílej po ní z digitálních helikoptér a kulky tříštěj digitální sklo. Všechno jak z roku 1996.

Chyběj hlášky, chyběj zajímavý situace, chybí charismatickej záporák - celej film stojí na postavě, očích a pupíku Milly Jovovich, což je hazard. Všem se totiž nelíběj stejný holky! Je to dementní - vlastně Ultraviolet je tak dementní, že má nejlepší předpoklady k tomu, aby se stal kultovním. Dopomáhej mu k tomu třeba ty od začátku do konce nepřestávající odkazy, hlavně na Matrix.

Pak ale existuje ještě jeden pohled: Režisér Kurt Wimmer natočil vcelku oceňovaný Equilibrum a Ultraviolet má bejt sračka záměrně, protože si dělá prdel ze všech těch typově podobnejch snímků. Abych pravdu řekl, myslím, že to je dost odvážná myšlenka. Přesto všechno ale Ultraviolet doporučuju ke zkouknutí, protože je to něco... Prostě NĚCO.

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

Doporucuji zkouknout akci, trochu podumat nad dejem ale hlavne nesledovat od zacatku do konce. Pomale sceny a iteligence hlavni hrdinky je horsi nez ta blondynky.

17/10/06 23:17

 
Anonymous Anonymní napsal...

Doporucuji zkouknout akci, trochu podumat nad dejem ale hlavne nesledovat od zacatku do konce. Pomale sceny a iteligence hlavni hrdinky je horsi nez ta blondynky.

17/10/06 23:18

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu