WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

neděle, listopadu 19, 2006

Status: Cult


Jestli něco nikdy nepochopím, je to kult osobnosti Kurta Cobaina. Na koncertě Priessnitz byl řadu před náma člověk, kterýmu bych tipoval něco málo nad ten věk, kdy černá mikina s natisknutýma fotkama Nirvany letí poprvé do skříně, odkud už nikdy nevytáhne ani rukáv. Ale ne! Měl jí na sobě. Pomíjím tu absurdní rovinu, kdy si někdo na vystoupení kapel Hanuman, self-projectu (moc dobrýho, ale zapomněl jsem mu to říct) Selfbrush a Priessnitz vezme takovou mikinu. Converse, co je měl samozřejmě taky (ale ne model Kurt), jsou okej, protože jsou stejně trendy jako Priessnitz v poslední době. Mladý v publiku jasně převažovali. Král Jaromír je král Jaromír. O to tady ale teď nejde. Nerozumím tomu, protože je to o hodně vtipnější než třeba trička a mikiny s velkým Che. A to je co říct, protože Che uměl vlastně úplný hovno.

Nirvana mě nikdy nebavila. Kromě toho nejprovařenějšího z MTV, což je další humorná vsuvka, protože říct fanouškům Nirvany, že Nevermind byl kalkul, zavání dlažební kostkou do předního skla obličeje. Nechápal jsem, co na tom všichni mají. Asi jsem jako dítě svačil málo flanelu. Kurt je hrdina doby, protože si prohnal kulku hlavou, fetoval, píchal Courtney Love. Protože si vždycky dělal, co chtěl, a HLAVNĚ dokázal do svejch textů promítnout bolest a trápení jako nikdo před ním. Od něj znělo tak skutečně, uvěřitelně. Kurt byl hrdina, protože měl problémy a ventiloval je hudbou. Kurt byl hrdina, kterej se stal obětí slávy, proto si zaslouží bejt na mikinách. Sláva, o kterou on nikdy nestál, ho dohnala až k tomu, že si ustlal v zahradním domku. Navždy. Polštář z olova a peřinu z heroinu. Pro sichr.

Zajímalo by mě, na kolik se Kurt Cobain dostal na mikiny kvůli tomu, že si ustřelil hlavu, protože se mu drogy chtě nechtě vymkly z rukou & na kolik se na ně dostal proto, že si dokázal svět podmanit i s podladěnou kytarou. Rozhodně vím, co by ho k tomu, bejt na mikinách, opravňovalo víc. Kult osobnosti Kurta Cobaina je... Prostě k smíchu.

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

Mluvíš mi z duše. Nirvana byla dobrá světové pop-music pouze pro jedno - aby ukázala, kudy cesta nevede.

19/11/06 11:42

 
Anonymous Anonymní napsal...

T., zrovna jsem chtěl napsat něco podbnýho. Toho kluka jsem neviděl, ale strčil bych prst do ohně za to, že ta mikča byla řádně sepraná. Nebos, Lukáši, viděl u ťamanů viset mikinu s Kurtem? Já tak od osmadevadesátýho ne. Jó, to Che, to je kult. A pěticípý rudý hvězdy. Mňam. Tamto byl jen fanda, žádnej Kurt-Cult-Maker.

19/11/06 19:00

 
Blogger Mr. Hide napsal...

mikin s kurtem a/nebo napisem nirvana se vsude po svete prodava furt dost. maj je vietnamci, maj je v kšeftech pro "rockery", maj je v obchodech s mistnima suvenýrama od prahy přes londýn, barcelonu až po buenos aires a bankog. visej hned vedle toho kubánskýho komunisty. takže sepraná bejt nemusela :-)

19/11/06 23:58

 
Anonymous Anonymní napsal...

Taky nosim mikinu nirvana, taky si obcas kdyz mam naladu poslechnu neco od nich, ale ze by to pro me mel bejt kult? pche... slova zavistivyho pubertaka

5/5/08 17:05

 
Anonymous Anonymní napsal...

Nirvana a její hudba je a bude pro spoustu lidí odrazovým můstkem k pořádný hudbě, to už jí prostě nikdo neodpáře...
Navíc podobných "kultů" jak ty říkáš, je spousta okolo spousty jiných (nechci říkat méně významných) osobností.
Sex pistols byly taky jenom komerčnim tahem a jak punk prokopaly...

5/5/08 18:33

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu