WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

úterý, května 02, 2006

Pure Pessimism


U františkánů na Jungmannově náměstí probíhaj poslední dny výstavy Modlitba za Černobyl. Vystavujou tu tři fotografové, co na svejch obrázích dokázali zachytit mnohem víc, než se může na první pohled zdát. Takřka vylidněný oblasti, v nichž žije jenom pár desítek lidí, který svoje domovy nikdy neopustily nebo se teď vrátili dožít. Ve vzduchu se vznáší neustále vysoká dávka radiace, ke svačině jsou jablka, co z nich dozimetry div nehrají celé melodie a na hračkách ve školce a učebnicích ve škole je prach. Všechno leží tak, jak to bylo upuštěný & opuštěný. Jako parodie na inteligenci se jeví fakt, že si toho osudnýho dne nikdo nemohl nasadit plynovou masku, protože si to vláda nepřála - nehodilo se jí to do krámu.

Tři fotografové, co se zaměřili na různý věci. Dva fotili černobíle, jeden barevně. Dva můžou působit surově a syrově, v barvě má všechno to hnusný jasnější obrysy. Nevybereš si.