WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

neděle, září 17, 2006

Teenage Kicks


Kdo zná Johna Peela, zná The Undertones a naopak. Kdo zná The Undertones ví, že jejich zpěvák vypadá fakt divně a ve vzduchu visí otázka, proč si ho nikdy nevšimnul Alfred Hitchcock. Nebo aspoň nehrál nějakýho grázla v The Professionals. Teenage Kicks je ta skladba, která tenkrát donutila Johna Peela zastavit u krajnice a rozbrečet se. To bylo nějak kolem roku 1978. Samotnej Peel se někde nechal slyšet, že Teenage Kicks jsou záležitostí, kterou moderní posluchač hudby neocení, protože je to jeden z těch songů, co pracoval s dobou, v níž vyšel. Dneska je společenský klima nastavený jinak, a proto už to nikdo tolik neocení. Možná ne. Možná, že ji všechny ty kapely hrajou jenom proto, že rozbrečela Johna Peela. Ale je to dobrej song. Myslím, že ho ocení i dnešní moderní posluchač. Když dá stranou všechny ty kecy o jeho provařenosti...

Teď se jdu mrknout na to DVD od Destroyera. The Story Of The Undertones: Teenage Kicks. Třeba se ten disk takhle jmenuje proto, že The Undertones měli jenom jeden hit. Nebo taky jenom proto, že tahle skladba rozbrečela Johna Peela.

The Undertones - Teenage Kicks

Cover #1: Busted - Teenage Kicks
Cover #2: No Fears - Teenage Kicks
Cover #3: Crimson Daydream - Teenage Kicks
Cover #4: KT Tunstall - Teenage Kicks
Cover #5: Ash - Teenage Kicks

Foto: Philippe Carly (newwavephotos.com)

Komentáře:

Blogger Vrm vrm mazlíčkové napsal...

Nouvelle Vague - Teenage Kicks
jeste jedna verze od Nouvelle Vague (klip neni, sehnal jsem jen tenhle sestrih ze serialu Sugar Rush, ktery je timhle songem "podmazany" - fakt to neni z pornofilmu, i kdyz to tak trochu vypada :)

17/9/06 14:35

 
Anonymous Anonymní napsal...

Jako jo, ale mladej Paul Weller by Sharkeyho sezral i s chlupama.

http://www.youtube.com/watch?v=87XU45JJ3e4

18/9/06 23:07

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu