WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

úterý, prosince 23, 2008

Pirates of Silicon Valley


Konečně jsem se dokopal k tomu, abych se podíval na historii firem Apple (Computers Inc.) a Michrosoft v kostce. Trocha zpřeházených dat a skutečností, dobře zachycená atmosféra a vlastně docela parádní konec v podobě smyšlenýho dialogu - Jobs vs Gates po představení Macintoshe v roce 1984. 

Jasně, je to film a je to přibarvený, ale když se nad tím člověk zamyslí, musí uznat, že Steve Jobs musel bejt trochu čurák a Gates svině, aby to dotáhli tam, kam to dotáhli (včetně Jobsova vyhazovu z vlastní firmy a fenomenálního návratu). Navíc, u těch "jó těžko uvěřitelných" momentů se pak na Wikipedii dočtete, že je má scenárista načerpaný a ověřený z několika zdrojů. Hehe. Hlavní herecký duo Wyle/Hall předvádí skvělej výkon a mám takovej dojem, že Steve Ballmer ze svýho obrazu asi moc nadšenej nebyl.

Jsme lepší než vy. Máme lepší věci.
Nechápeš to, Steve. Na tom nezáleží.