WALK IN SILENCE, DON'T WALK AWAY, IN SILENCE. SEE THE DANGER, ALWAYS DANGER, ENDLESS TALKING, LIFE REBUILDING, DON'T WALK AWAY. WALK IN SILENCE, DON'T TURN AWAY, IN SILENCE. YOUR CONFUSION, MY ILLUSION, WORN LIKE A MASK OF SELF-HATE, CONFRONTS AND THEN DIES. DON'T WALK AWAY.

neděle, května 14, 2006

Tell Me The Truth


O dva zápisy zpět, je jasný příklad toho, když je nadpis důležitější samotnej text. Navzdory tomu, že ten je tak dlouhej, že by se dal vydat v sobotní příloze MF Dnes/Lidových novin. Loser není žádnej psycho zápis, co jsem plodil po nocích, abych ho jednou s velkou pompou publikoval na blogu jako nějaký vyrovnání se s minulostí, vyrovnání se sebou samým. Nebo něco podobnýho, každej si to může interpretovat jinak & jak to vypadá - podle blikající lišty ICQ a emailový schránky -každej si to nějak přebral. Jenže jinak než jsem čekal.

Lekce tvůrčího psaní vycházej v Lidovkách, jmenuje se tak Vieweghova knížka (jediná, co jsem od něj četl) a učí se to na několika vysokejch školách. Je na zamyšlení, jestli se něco jako psaní dá vůbec naučit, ale to je jedno. Loser pochází z jedněch takovejch setkání, kdy se chcete něco naučit. I když, v případě autorky (kterou modří dobře znají) jde jenom o rozvíjení talentu. Michaela Hečková - ta, co napsala podle mnohejch jednu z nejlepších recenzí, co kdy byly umístěný na českej internet - se rozhodla, že literární typ najde ve mně. S reálnýma základama se pracuje perfektně, připojíš fantazii. Výsledek je matoucí. Proto tenhle post.

Když jsem to četl, neurazilo mě to - jenom pasáže o mých rodičích & přítelkyni, ale to už máme vyříkaný. Je to dobrá povídka, proto tu je. Je to dobrá povídka, něco jako upravenej archiv, co na konci dubna zmizel. Je to dobrá povídka.

Komentáře:

Anonymous Anonymní napsal...

Dobrá? Napadnout rodiče, z Kučery udělat úplne totálního debila, z přítelkyně vymatlanou blondýnu - to je fakt vrchol literárnosti, to ti tedy povím...
Mno - myslím, že osud existuje a dřív nebo později tě stejně něco podobnýho potká. A spousta lidí si pak řekne - dobře mu tak!

14/5/06 20:04

 
Anonymous Anonymní napsal...

tou jednou z nej recenzí myslíš tu naší? :)

15/5/06 11:41

 
Anonymous Anonymní napsal...

Tady asi nikdo moc nečte, když tuhle sebestřednou nudu označí za dobrou povídku... malý zatuchlý rybníček internetových recenzentů poplácávajících se po ramenou, jak jsou dobří...
Tohle je třeba dobrá povídka: http://www.seizureandy.com/stuff/guts.html

EdaS

16/5/06 09:21

 
Anonymous Anonymní napsal...

anonymové to tady koukám vždycky správně rozseknou.. jediný viděj trochu realitu. si toho važte a ty hlavy ze zadku si vyndejte spíš vy, rádobyslavní rádobypublicisti.. ta povídka může bejt (neřikám je) zábavná snad jen pro dva lidi na týhle planetě, a to pro sergeje a palinomana, pro ostatní fakt zívačka..

a tou recenzí, míšo - a to ty víš, myslí tu, jak sme si pod ní příjemně nočně popovídali.. :)

16/5/06 14:30

 
Anonymous Anonymní napsal...

Ta povídka a reakce na ní je ukázkovej příklad jak lidi ztráci schopnost rozlišovat realitu od fikce,normálně nestačím zírat na proces, jak internet vytváří virtuální mezilidský vztahy a svět, kterej pak lidi vnímaj jako skutečnou realitu. asi si fakt přečtu Baudrillarda. Normálně bych ten text a tu diskusi použil jako ukázku v nějakým předmětu na mediálních studiích. Povídka je super, co si budem nalhávat narcismus světu vládne, kdo vlastně dneska narcisem neni. Ale to co se děje kolem ní je uplně dokonalý. Jestli to byl záměr, tak o hrničí z genialitou.

17/5/06 19:05

 
Anonymous Anonymní napsal...

kookain: A co je na ní prosím super??? Ten narcismus???

EdaS

18/5/06 12:04

 
Anonymous Anonymní napsal...

kookain:yessss.kazdej sme narcis,takova uz je doba,me to pride pekne napsany.Hezká charkteristika každyho druhýho jedince naší společnosti. Že si to tu lidi spojujou s realnýma postavama je důkaz jejich omezenosti a nedostatku nadhledu.

18/5/06 16:48

 
Anonymous Anonymní napsal...

kookaine, ty uz to nesnupej... jestli si nekdy cetl jediny slovo od franze, musis vedet, ze v tom 'genialnim' shit pribehu je daleko vic pravdy nez fikce. howgh.

18/5/06 21:29

 
Anonymous Anonymní napsal...

Od ference sem toho cetl dost.Jestli je to pravda?To neni důležitý. To co v tý povídce je napsaný může klidně sedět i na tebe.Chápeš?Vo to přece de. to neni biografie. Tak slavnej zase Franz neni.Pokud tak chapeš, tvoje chyba.

18/5/06 23:34

 
Anonymous Anonymní napsal...

jasne, muze to sedet na kohokoliv.. ale na franze to sedi (bez ohledu na nepravdivost faktu a na to, ze je k tomu pouzitej zrovna on) jak prdel na hrnec. viz muj prispevek primo pod tou povidkou..
jinak ten text fakt nic moc, podruhy uz si to zrejme v zivote neprectu.

19/5/06 02:23

 
Anonymous Anonymní napsal...

kdyby to navíc sedělo jen na franze, mohla by to být náhoda. jenže ono to sedí skoro na všechno - kačer, l:tr... jen tu jeho přítelkyni neznám, jestli je to taková pipina... :-)

19/5/06 10:30

 
Anonymous Anonymní napsal...

Možná že pravda o Michaele mi bude navždy skryta (ať si, nemusím vědět všechno), ale až s ní, Lukáši, budeš mluvit, vyřiď jí, ať se naučí skloňovat. Pak by její povídky byly i na jazykové úrovni. ;-)

19/5/06 17:31

 
Anonymous Anonymní napsal...

to davi2:a co bys chtěl vědět? (Na jazykovou úroveň povídky reagovat nebudu.)
to anonymous/ten poslední/:pochop už konečně že není všecko realita, co se ti tak zdá. Samozřejmě, že to na Franze sedí, když jsem vycházela z jeho slov. Co bys čekal? Není a nemá to bejt náhoda. Jen je to fikce. O skutečnejch lidech. Normální postup...

19/5/06 20:49

 
Anonymous Anonymní napsal...

mh: Takový ty běžný kecy: Odkud se znáte, jak dlouho, co se stalo, že to vědí jen modří, a tak... Jinak útok na jazyk neber nijak osobně (Lukáše jsem za jeho ostravštinu pucoval n-krát; marně ;-) ), umělecký projev ctím, jen se mi prostě při spojení typu "kvůli něj" ježí chlupy i na palcích u nohou.

20/5/06 10:35

 

Okomentovat

<< na hlavní stranu